1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Doe de Bulgur in een pan en voeg 150 milliliter kokend water toe. Dek deze af met een deksel en laat voor 15 minuten staan.
Maak de ui schoon en snijd deze zeer fijn.
Snijd de verse kruiden.
Snijd de komkommer in blokjes (Brunoise).
Snijd ook de tomaak (zonder zaadlijsten) in blokjes.
Giet een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de ui hierin aan (bakken zonder kleuren). Als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree toe en bakt deze kort mee.
Voeg de Bulgur toe, een scheutje olijfolie, paprika poeder en snufje zout met peper. Meng alles goed door elkaar.
Voeg de tomaten, kruiden en komkommer toe.
Breng vervolgens op smaak met citroensap.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Tips:
- Lekker met bijvoorbeeld sla en vegetarische balletjes of een stukje kipfilet.
- Wil je de Kisir wat gevulder maken? Voeg dan bijvoorbeeld kikkererwten of rode kidneybonen toe.