Kumpir met kip (gepofte aardappel gevuld)

Recept voor 2 personen.

Bereidingstijd: 75-110 minuten.

Gerecht uit de oven. Gebruik hiervoor grote aardappelen (friet aardappelen).

 

Turkije.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200=.

  2. Was de aardappelen en borstel ze hierbij indien nodig goed schoon.
    Wikkel ze in aluminiumfolie.

  3. Leg de aardappelen in de oven voor 60-90 minuten. (tussendoor controleren door erin te prikken)

  4. Maak de ui en knoflook schoon en snijd deze zeer fijn.

  5. Schil de winterwortel en snijd deze in gelijkmatige reepjes (Julienne).

  6. Maak de kippen dijen op smaak met komijn, paprikapoeder, cayenne peper, zout en peper.

  7. Fruit de ui aan in braadpan met olie. Voeg de kippendijen toe.
    Bak op het laatste moment de knoflook mee.

  8. Als de aardappelen gaar zijn, haal je ze uit de oven.
    Haal ze uit de folie en snijd ze in de lengte open (niet helemaal door!)

  9. Maak de binnenkant van de aardappel een beetje los met een vork en met de kaas en boter erdoor.

  10. Vul de aardappel met kip, wortel, mais, knoflooksaus en verse koriander.

     

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Overige informatie:

Je kunt in de supermarkt ook grote pofaardappels kopen die je binnen een paar minuten klaar maakt in de magnetron, scheelt een hoop tijd.

Vorige stap
Volgende stap