Falafel (Kikkererwtballetjes) in Pitabroodjes

Recept voor 2 personen

Bereidingstijd: 40-45 minuten

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 180=.

  2. Was en snijd de sla mooi fijn.

  3. Was de komkommer en snijd in dunne plakjes (cisseleren).

  4. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Was de peterselie en snijd deze mooi fijn.

  6. Maak de ui schoon en snipper deze fijn.

  7. Maak de knoflook schoon en snijd deze zeer fijn.

  8. Pureer de kikkererwten in de keukenmachine.

  9. voeg de u, knoflook, verse peterselie, kerrie, kaneel, komijn, paprikapoeder, chilipoeder en een snufje zout en peper toe. Meng alles zorgvuldig met elkaar.

  10. Meng de gepureerde kikkererwten met het ei en de paneermeel (4-6 eetlepels), en zorg ervoor dat het mengsel niet te nat is!

  11. Kneed alles goed door elkaar en vorm met de handen kleine balletjes (12-16 stuks) of 4 grotere burgers.

  12. Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak een paar minuten per kant totdat ze mooi bruin zijn.

  13. 'Scheur' de Pitabroodjes open en vul ze met de sla, komkommer en Falafel.
    Maak af met de knoflooksaus.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Overige informatie:

Heb je wat meer tijd:

- Gebruik dan gedroogde kikkererwten die je een dag in water laat weken.

- Lekker om te serveren met (zoete) aardappelfrietjes.

Vorige stap
Volgende stap