Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

Voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

Tips:

1. Oven voorerwarmen op 175= en bakplaat uit de oven halen.

2. Leg bakpapier op de bakplaat.

3. Maak en mooi soepel deeg van de ingrediënten.

4. Verdeel het deeg in een paar stukken en rol er een dunne worst van.
    Snijd stukjes van 1 cm er af en draai hier balletjes van.

5. Maak de balletjes niet te groot want ze worden in de oven al groter.

6. Leg de balletjes in schuine rijen op de bakplaat zodat de warmte overal goed bij kan.

7. Houd minimaal 2 cm ruimte tussen de balletjes zodat de pepernoten niet aan elkaar vast gaan plakken.

8. Is je boter niet goed koud, zet de kom met deeg dan minimaal een uurtje in de koelkast. (of kort in de vriezer) 

9. Als het deeg te warm is heb je de kans dat het 1 grote koek wordt.

10. Bewaar ze maximaal 2 a 3 dagen in een afgesloten trommel.

     Eet smakelijk!

     Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Bereidingswijze

1. Zet de oven aan op 170 graden.

2. Doe de zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en snufje zout door elkaar in een grote bekken.

3. Voeg de koude boter en melk toe en kneed het tot een stevige bal. (KNEED NIET TE LANG! want het deeg mag niet warm worden)

4. Leg het bakpapier op de bakplaat.

5. Maak kleine balletjes van het deeg, druk deze niet plat.

6. Doe ze ongeveer 25 minuten in de oven, controleer regelmatig of ze al goed zijn.

7. Laat ze afkoelen.

Vorige stap
Volgende stap