Butternut (pompoen) soep

Recept voor 2 personen.

Bereidingstijd: 30-40 minuten.

Vegetarisch!

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

Voorbereiding

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

Bereidingswijze:

1. Schil de pompoen en verwijder de draadjes en zaadjes. Snijd deze in blokjes (ongeveer 1 cm bij 1 cm)

2. Snipper de ui en doe de knoflook door de knoflookpers.

3. Zet de oven aan op 175 graden.

4. Doe een scheutje olijfolie in de kookpan en fruit de ui, knoflook en kruiden aan.

5. Voeg de pompoen toe en laat dit ongeveer 3 minuten doorkoken. (Roer regelmatig door)

6. Voeg het water en het bouilonblokje toe.

7. Breng de soep aan de kook en laat het ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken.

8. Bak de broodjes ongeveer 8-10 minuten af.

7. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer.

8. Voeg de kookroom toe en serveer het met een stokbroodje.

    Eet smakelijk.

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap