Opdracht 1: Groentesoep met vermicelli en balletjes

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Was je handen met zeep en droog ze af met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Pan met water op het vuur zetten en als deze kookt de bouillonblokjes toevoegen.

  2. Bloemkool in kleine 'roosjes' snijden.

  3. Boswortel in brunoise (blokjes) snijden.

  4. Prei in fijne ringetjes snijden.

  5. Champignon cisseleren (plakjes) snijden.

  6. Sperziebonen snijden naar eigen inzicht.

  7. Gehakt, bloem en gehaktkruiden (let op zoutgehalte) verwerken tot soepballetjes (circa 12 stuks).
    Toevoegen aan de bouillon.

  8. Op het juiste moment de groente toevoegen aan de bouillon.

  9. Peterselie wassen en zeer fijn hakken.

  10. Op het juiste moment de vermicelli en fijne peterselie toevoegen aan de soep.



    Serveer de soep in 2 soepkommen op een schotel met servet en presenteer deze aan de examinatoren wanneer hierom wordt gevraagd!!!



    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten op de juiste plek van de werkbank!!!

Vorige stap
Volgende stap