Satésaus (Pindasaus)

Eventueel extra gehakte pinda's als garnituur

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Snijd ui, knoflook en een 1/2 rode peper heel fijn en bak in een scheutje olie even kort aan.

  2. Voeg 2 eetll warm water toe samen met gemberpoeder (of verse gember) en een snuf zout.
    Breng tegen de kook aan maar niet laten koken.

  3. Voeg nu de pindakaas toe en roer op matig vuur tot het een gladde massa is.

  4. Voeg ketjap manis en suiker toe.

  5. Goed roeren en voeg tot slot ongeveer 40 ml kokosmelk toe.
    Blijf geregeld roeren terwijl de saus op matig vuur warmt.

  6. Als de saus te dik wordt dan kan je wat extra water toevoegen.

  7. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap