De rucola geeft de couscoussalade lekker veel pit.
Recept voor 2 personen (hoofdgerecht, lunch).
Bereidingstijd: 35-45 minuten.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Eetlepel(s)
1 Theelepel(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Kookpan(nen)
2 Pannenlap(pen)
1 Grote bekken(s)
1 Tafelvork(en)
Huishoudfolie
1 Steelpan
1 Hand rasp
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
Ingrediƫnten
1 1/4 Groentebouillon blokje
250 milliliter(s) (ml) Water
150 gram(men) (gr) Volkoren couscous
4 stuk(s) Ei (heel)
1 stuk(s) Citroen
250 gram(men) (gr) Tomaat Cherry
50 gram(men) (gr) Rucola
_
1 stuk(s) Komkommer (snack)
2 takje(s) Peterselie (krul)
2 takje(s) Munt (vers)
2 eetlepel(s) Olijfolie
Peper
Zout
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork goed door. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
Kook de eieren hard.
Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
Was de rucola en dep de sla droog.
Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zaad en snijd de helften in boogjes.
Was de peterselie en munt en snijd deze klein.
Laat de couscous afkoelen.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Meng de groente door de couscous en maak de salade op smaak met de peterselie, de olijfolie, geraspte citroenschil, citroensap en peper.
Schik de parten ei erop.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Verse kruiden: Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries de kruiden in.