Bruine bonen-burgers met muntdip en geroerbakte spinazie

De havermout door de vega-burgers geeft het een krokant laagje.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 40-60 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Spoel de bruine bonen onder koud water en laat ze uitlekken.

  2. Maak de wortel schoon en rasp hem grof.

  3. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
    Fruit 1 ui en de knoflook zacht in 1 eetlepel margarine en laat dit afkoelen (braadpan).

  4. Prak ¾ van de bruine bonen klein (grote bekken en vork).

  5. Klop het ei los (kleine bekken en garde).

  6. Meng door de kleingemaakte bonen de rest van de bonen, de gefruite ui, het losgeklopte ei, 2 lepels geraspte wortel en de havermout.
    Maak het mengsel op smaak met zout, peper, paprikapoeder en wat citroensap.

  7. Vorm er 6 burgers van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.

  8. Was de munt, snijd de helft van de blaadjes in reepjes en wrijf de rest fijn.

  9. Was het stuk komkommer en rasp het grof.
    Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
    Meng de komkommer en de munt met wat peper en zout door de yoghurt.

  10. Was de spinazie en laat de groente uitlekken.

  11. Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de bonenburgers in ca. 8 minuten heet en bruin.

  12. Verwarm de olie in een wok en roerbak de rest van de ui.
    Voeg de spinazie en de rest van de geraspte wortel toe en roerbak de groente gaar.
    Maak op smaak met een kneepje citroen.

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Spinazie:
Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.
Bewaar de rest van de komkommer verpakt in plastic in de koelkast.
Maak er een lekkere salade met radijs van bij bijvoorbeeld aardappeltaart.

Vorige stap
Volgende stap