De voorbereidingen voor deze salade zijn zo gepiept. Even een uurtje laten marineren en klaar.
Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).
Bereidingstijd: 40-60 minuten.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Eetlepel(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Dunschiller (Econoom)
2 Kookpan(nen)
2 Pannenlap(pen)
1 Vergiet(en)
1 Steelpan
1 Gele snijplank(en)
1 Koekenpan(nen)
1 Spatel (Bakspatel)
Ingrediƫnten
1 stuk(s) Bloemkool
1 teentje(s) Knoflook
2 eetlepel(s) Olijfolie
Peper
Zout
2 eetlepel(s) Witte Natuurazijn
6 stuk(s) Vast kokende aardappel
_
200 gram(men) (gr) Kip filet
2 eetlepel(s) Vloeibare boter
100 gram(men) (gr) Gegrilde (geroosterde) paprika
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool. Kook de bloemkool in enkele minuten beetgaar.
Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook met wat peper zacht.
Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Bestrooi de kipfilet met peperen zout, en bak de kip in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
Snijd de paprika in blokjes en meng ze door de bloemkool.
Maak op smaak met azijn en geef de kip en de aardappelen erbij.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Gegrilde paprika: Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s bijvoorbeeld in een Couscoussalade.