Arepa di pampuna (Pompoen pannenkoeken)

"Pompoenpannenkoeken zijn voor mij pure nostalgie. Als ik ze eet ben ik in gedachten terug op Curaçao."

Recept voor 2 personen (ontbijt, lunch).

Bereidingstijd: 20-40 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Hnaden wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten.
    Snijd het vruchtvlees in stukken. 

  2. Kook de pompoen in een bodempje water in 10 minuten gaar. 

  3. Was de rozijnen. 

  4. Pureer de pompoen met een staafmixer of met een vork. 

  5. Doe het volkorenmeel in een kom en roer het bakpoeder en de kaneel erdoor.  

  6. Roer de pompoenpuree, het ei en de melk erdoor. 
    Het beslag heeft de dikte van beslag voor pancakes. 

  7. Voeg de rozijnen toe.  

  8. Bak in een koekenpan met een beetje margarine steeds 3 lepels van het beslag en laat de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin worden.

  9. Bak zo het beslag op.
    Eet de pannenkoekjes warm of koud.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Pompoen over?
Bewaar een stuk pompoen in de koelkast.
Dek het snijvlak af.
Maak er bijvoorbeeld later in de week een lekkere soep van. 

Vorige stap
Volgende stap