Ribkarbonade, gekookte aardappelen, geroerbakte andijvie met sesam en gember

Door de andijvie te roerbakken behoud je veel van de smaak en vitamines. Het is in een mum van tijd klaar.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 25-45 minuten.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  2. Bestrooi de karbonades met zout en peper.

  3. Bak de karbonades in de hete margarine in 12-15 minuten gaar en bruin.

  4. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.

  5. Schil het stukje gember en rasp het.

  6. Pel de knoflook en snijd het in smalle reepjes.

  7. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.

  8. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  9.  
  10. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook.

  11. Voeg dan de ringen bosui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.

  12. Strooi het sesamzaad erover en serveer de karbonade en de aardappelen erbij.

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt.
Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem.
Verpak in kleine porties en vries in.
Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Gebruik een stuk gember om heerlijke verse thee van te zetten!

Vorige stap
Volgende stap