Let op! Gebruik gestoomde makreel voor dit recept!
Even wat anders met de lunch.
Recept voor 2 personen (voorgerecht, lunch).
Bereidingstijd: 15-25 minuten.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Eetlepel(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Groene snijplank(en)
1 Blauwe snijplank
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Grote bekken(s)
1 Tafelvork(en)
1 Broodrooster
1 Witte snijplank(en)
1 Broodmes (kartelmes)
Ingrediƫnten
75 gram(men) (gr) Makreelfilet (circa 100 gr/st)
4 stuk(s) Bieslook
2 eetlepel(s) Halfvolle (magere) yoghurt
Citroensap
2 stuk(s) Volkoren boterham(men)
Appel
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Verwijder graatjes van de makreel (Let op!!! gebruik gestoomde makreel).
Was de bieslook en snijd de sprieten fijn.
Prak met een vork de makreel met de bieslook, de yoghurt, wat peper en een drup citroen tot een smeuïg mengsel.
Rooster het brood en snijd het schuin door. Geef het bij de makreel.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Gestoomde makreel: Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel. Makreel is ook lekker in een wortelsalade.