Runder tartaar, warme koolsalade met spek, gekookte aardappelen

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht)

Bereidingstijd: 40-50 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  2. Pel de ui en snijd hem in ringen.

  3. Maak de kool schoon en snijd de groente in smalle repen. 

  4. Fruit de uienringen in een koekenpan zacht in de margarine.

  5. Bak het ontbijtspek in een wok of braadpan langzaam bruin en knapperig.

  6. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout.

  7. Neem de uienringen uit de pan en bak in de achtergebleven margarine de tartaartjes in 8 minuten gaar en bruin.

  8. Kneus de jeneverbessen.

  9. Neem het spek uit de pan en verkruimel het.

  10. Zet de pan op hoog vuur en roerbak hierin de reepjes kool met de jeneverbessen heel kort.

  11. Neem de pan van het vuur en maak de groente op smaak met peper, zout en wat azijn.

  12. Schep de spekkruimels erdoor en geef de tartaar met uienringen en de aardappelen erbij.

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Ontbijtspek:
Bewaar ontbijtspek afgedekt 5-7 dagen in de koelkast. 
In de diepvries is het 3 maanden houdbaar.

Vorige stap
Volgende stap