Thaise kipcurry

Deze curry is geïnspireerd op de Thaise keuken. Met een gezonde twist!

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 25-45 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.

  2. Schil het stukje gember en rasp het fijn (handrasp).

  3. Verwarm de olie en fruit hierin de currypasta en de kerrie enkele minuten tot de curry gaat geuren (braadpan en bakspatel).

  4. Snijd de kip in blokjes.

  5. Doe de gember en de kip bij de curry en laat de kip kleuren.

  6. Voeg 150 ml water toe en stoof de kip 15 minuten.

  7. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.

  8. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  9. Was de koriander en snijd de blaadjes klein.

  10. Maak de kipcurry op smaak met wat geraspte limoenschil, limoensap en de koriander.
    Serveer de noedels en de sperziebonen erbij.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt.
Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem.
Verpak in kleine porties en vries in.
Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Roerbak Chinese kool met gember.

Vorige stap
Volgende stap