Zalmsticks met aardappelpartjes in de oven

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 40-50 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingredënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 200 °C.

  2. Was de aardappelen onder stromend water en snijd ze in partjes (groot bekken en bolzeef).

  3. Doe het paprikapoeder in een klein bekken en roer de olie erdoor (garde).

  4. Schep de aardappelpartjes door het oliemengsel en leg de aardappelen op de bakplaat.
    Bestrooi deze met peper en zout.

  5. Bak de aardappelpartjes 20 minuten in de hete oven.

  6. Rooster het brood krokant en maal het fijn (keukenmachine).

  7. Snijd de zalmfilet in 6-8 repen (blauwe snijplank).
    Bestrooi de vis met peper, zout en het broodkruim.

  8. Schep de aardappelpartjes om (spatel) en leg de zalmsticks ernaast.

  9. Bak het geheel in 10 minuten verder gaar en lichtbruin.

  10. Schil de sinaasappel dik (broodmes) en snijd de parten uit de vliezen (officemesje).
    Vang het sap op.

  11. Maak een dressing van de yoghurt met het sinaasappelsap (bekken en garde).

  12. Maak de witlof schoon en snijd het in repen.
    Meng er de dressing en de parten sinaasappel door.

  13. Geef de witlofsalade bij de vis met aardappelen.

  14. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Zalm:
Verse zalm bewaar je het beste zo koud mogelijk.
Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag.
De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Nog een struikje witlof over? Maak er een witlofsalade met garnalen mee.
Bewaar het witlof in een papieren of oen plastic zak.
Het is nog 7-10 dagen in de koelkast houdbaar. 

Vorige stap
Volgende stap