Linzensoep

In een handomdraai gemaakt, deze geurige soep met heerlijke groenten.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht, maaltijdsoep).

Bereidingstijd: 40-45 minuten.




Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak de groente schoon.

  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen en de winterwortel in plakjes.

  3. Verwarm de olie in een kookpan en verwarm hierin het komijnzaad tot het gaat geuren.

  4. Fruit de ui en de knoflook kort mee.

  5. Was de linzen.

  6. Doe de linzen, het pepertje, 500 ml water en het stukje bouillontablet bij de ui en breng het aan de kook. Kook de linzen 15 minuten.

  7. Voeg de prei en de wortel toe en kook het geheel in ca. 5 minuten verder gaar.

  8. Was de selderij en snijd het klein.

  9. Maak de soep op smaak met wat citroensap en selderij.

  10. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.

  11. Geef er brood bij.

  12. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Selderij:
Verpak de rest van de selderij in natte velletjes keukenpapier.
De selderij is onderin de koelkast nog 4 dagen te bewaren.
Gebruik selderij in deze lekkere omelet met oesterzwammen.

Beetje citroensap nodig?
Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit.
Gebruik eventueel citroensap uit een flesje.
Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Vorige stap
Volgende stap