Kizartma (Turkse gegrilde groente)

"Door de groente te grillen in plaats van te frituren is het gerecht een stuk minder vet. De grill geeft een geweldige volle smaak aan de groente. Dit wil je proberen!"

Combineer dit gerecht met balik ekmek (Turks broodje gegrilde markreel) om er een hoofdgerecht van te maken.

 

Recept voor 4 personen (voorgerecht).

Bereidingstijd: 40-50 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Was alle groente, snijd ze in grote stukken en doe ze in een kom.

  2. Was de pepers.

  3. Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn. 

  4. Was de citroen en rasp de schil van de helft van de vrucht. 

  5. Maak in een andere kom een marinade van 2 eetlepels azijn, olie, citroenrasp en oregano. 

  6. Meng de marinade door de groente en laat deze een paar uur intrekken in de koelkast. 

  7. Verwarm de grillpan 5 minuten zodat het hele oppervlak warm wordt.  

  8. Bak de groente en pepers in 10 minuten gaar op middelhoog vuur. 

  9. Schep de groente op een bord en meng de peterselie er doorheen. 

  10. Mix de gewassen tomaten, 1 eetlepel azijn en knoflook in een keukenmachine fijn.

  11. Verwarm de tomatensaus een paar minuten in een pan en serveer bij de groente. 

  12. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Citroen over?
Maak er deze lekkere citroenrijst met zalm en sperziebonen van.

Vorige stap
Volgende stap