Kipschnitzel met mosterdpanade, aardappelpuree, andijvie en champignons

Met andijvie, aardappel en zelfgepaneerde kip.

Recept voor 1 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 30-45 minuten.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Wel de mosterdzaadjes in kokend water.

  2. Oven voorverwarmen op 170=.
    Bakplaat uit de oven halen.

  3. Rooster de boterhammen in de oven tot ze krokant zijn en wrijf ze tot kruimels.

  4. Schil de aardappelen.
    Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20-25 minuten gaar.

  5. Maak er met de mosterd, het mosterdzaad en ca. 2 lepels melk een smeersel van en bestrijk een kant van de kipschnitzels met het mosterdsmeersel.

  6. Laat de kipschnitzels in de voorverwarmde oven in ca. 10 minuten gaar worden.

  7. Maak de andijvie schoon (goed wassen ivm. zand) en snijd de groente in repen.

  8. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

  9. Roerbak de groente in de hete olie in een paar minuten gaar (braadpan).

  10. Breng de rest van de melk aan de kook.

  11. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.

  12. Geef de aardappelpuree en de geroerbakte groente bij de kipschnitzels.

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood.
Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

Vorige stap
Volgende stap