Kip met abrikozen, witte rijst en paksoi

Kip met abrikozen is een gouden combinatie.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 40-50 minuten.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Was de abrikozen en week ze 1-2 uur in water (klein bekken).

  2. Kook de rijst als aangegeven op de verpakking in water met zout (kookpan).

  3. Schil het stukje gember en snijd het heel fijn.

  4. Pel de ui en snijd hem in snippers.

  5. Snijd de gewelde abrikozen in reepjes.

  6. Snijd de kipfilet in blokjes (gele snijplank) en bestrooi ze met kipkruiden en eventueel wat cayennepeper.

  7. Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin (koekenpan).

  8. Fruit de ui en de gember mee.

  9. Voeg de abrikozen met wat van het weekvocht toe en stoof de kip in 10 minuten gaar.

  10. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen.
    Wok de paksoi in ca. 5 minuten gaar (wok-pan, gebruik anders de braadpan).

  11. Geef de paksoi en de rijst bij de kip.

  12. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt.
Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem.
Verpak in kleine porties en vries in.
Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries. 
Gember is ook heerlijk in een verse thee, of in een wortelsoep!

Vorige stap
Volgende stap