Kerrierijst met ei en rode bietjes

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 40-50 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
    Fruit de ui met de kerrie in de margarine glazig (kookpan).

  2. Voeg de rijst, ca. 400 ml water en het stukje bouillontablet toe.
    Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    De rijst mag een beetje vochtig zijn.

  3. Kook de eieren hard (steelpan).

  4. Verwijder de schil van de bietjes en schaaf of rasp ze.

  5. Verwarm de bietjes met wat water, de kruidnagels, het laurierblad, wat azijn en suiker (kookpan).

  6. Pel de eieren en snijd ze in vieren.
    Leg de parten ei op de kerrierijst en schep de bietjes ernaast.

  7. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Zilvervliesrijst kan onder invloed van licht en zuurstof bederven.
Dit komt doordat zilvervliesrijst vetter is dan witte rijst.
Bewaar zilvervliesrijst op een koele donkere plaats.
Om ongedierte in de keuken te voorkomen is het advies aangebroken pakken rijst in goed sluitende voorraadbussen te bewaren.

Vorige stap
Volgende stap