Karbonade gevuld met kruiden, aardappelen en bloemkool
Van de bloemkool maak je een lekkere salade.
Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).
Bereidingstijd: 40-55 minuten.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Eetlepel(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Dunschiller (Econoom)
1 Kleine bekken(s)
1 Garde
1 Kookpan(nen)
2 Pannenlap(pen)
1 Vergiet(en)
1 Rode snijplank(en)
1 Koekenpan(nen)
1 Spatel (Bakspatel)
Ingrediënten
1 stuk(s) Bloemkool
2 stuk(s) Lente ui (Bos ui)
1 halve Rode paprika
1 eetlepel(s) Zonnebloemolie
Witte Natuurazijn
Peper
Zout
6 stuk(s) Vast kokende aardappel
4 takje(s) Blad selderij
Tijm (vers)
2 stuk(s) Rib karbonade
2 eetlepel(s) Vloeibare boter
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool. Kook de bloemkool in enkele minuten beetgaar.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
Snijd het stuk paprika in blokjes.
Maak een dressing van de olie, azijn, peper en zout en meng dit met 1 bosuitje en de paprika door de bloemkool. Zet de salade even weg.
Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met zout in 20-25 minuten gaar.
Was de selderij en snijd de blaadjes klein.
Meng wat bosui met de selderij en wat tijm.
Snijd de karbonades aan de zijkant in zodat er een zakje ontstaat en vul ze met het kruidenmengsel. Bestrooi het vlees aan de buitenkant met peper en zout.
Bak de karbonades in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut de rest van de ringetjes bosui mee.
Neem het vlees uit de pan en schenk er 100 ml water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken.
Serveer de jus, de bloemkoolsalade en de aardappelen bij het vlees.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediënten over?
Selderij: Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de selderij onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.