Varkensvlees reepjes, gekookte aardappelen en gestoofde venkel

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 40-50 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen.
    Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20-25 minuten gaar.

  2. Maak de venkel schoon.
    Snijd een stukje van de onderkant en verwijder de stelen.
    Bewaar het fijne groen. 
    Snijd de knollen in de lengte een keer door.

  3. Kneus de peperkorrels.

  4. Bak de gekneusde peperkorrels in 1 eetlepel margarine zacht (braadpan).

  5. Voeg 150 ml water met het citroensap en de venkel toe en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.

  6. Pel de sjalotjes en snijd ze klein.

  7. Snijd het vlees in reepjes.
    Bestrooi de vleesreepjes met peper.
    Bak het vlees in de rest van de margarine in ca. 8 minuten bruin en gaar.
    Bak de laatste minuut de sjalot mee.

  8. Voeg een paar lepels water toe en breng dit  aan de kook.

  9. Knip het bewaarde venkelgroen klein en strooi het over de venkel.
    Geef het vlees en de aardappelen erbij.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Sjalotjes
Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.
Gebruik de rest in deze lekkere aardappelen-sjalottenpuree.

Extra informatie:

Beetje citroensap nodig?
Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit.
Gebruik eventueel citroensap uit een flesje.
Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Vorige stap
Volgende stap