Schnitzel, geroerbakte courgette en aardappelpuree

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 30-50 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereeedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 20-25 minuten gaar.

  2. Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken.

  3. Bestrooi de schnitzels met peper en zout en bak ze in 2 eetlepels margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.

  4. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.

  5. Verwarm de rest van de margarine in een wok of braadpan en bak hierin de courgette kort. 

  6. Pers de knoflook er bovenuit en voeg het gemberpoeder en wat peper en zout toe.
    Roerbak de groente in 4-5 minuten gaar. 

  7. Breng de melk aan de kook (steelpan).

  8. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.

  9. Strooi het sesamzaad over de courgette.

  10. Serveer de courgette met de gebakken schnitzel en de aardappelpuree. 

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak.
Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Vorige stap
Volgende stap