Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Bolognese flappen
Wijzig recept
Bolognese flappen
Gereedschappen
1 Oven
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
2 Ovenhandschoen(en)
1 Bakplaat + bakpapier
4 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Rode snijplank(en)
1 Koekenpan(nen)
1 Tafelvork(en)
1 Bolzeef
Ingrediënten
100 gram(men) (gr) Rundergehakt
2 eetlepel(s) Gehaktkruiden
4 eetlepel(s) Geraspte kaas
4 plak(ken) Bladerdeeg
1 stukje(s) Rode paprika
1 stukje(s) Gele paprika
1 stuk(s) Ui (wit)
3 stuk(s) Champignon
1 stuk(s) Boswortel
1 takje(s) Peterselie (krul)
125 milliliter(s) (ml) Tomatensaus
1 stukje(s) Margarine
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Haal de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op en zet de oven op 200 graden=.
Was alle groenten in een bolzeef.
Snijd alle groenten klein op een groene snijplank.
Doe de gehaktkruiden bij het gehakt.
Rul het gehakt in een koekenpan. Voeg de groenten toe.
Doe de gezeefde tomatensaus erbij.
Leg 4 plakjes bladerdeeg op de bakplaat en snijd deze door midden.
Verdeel het mengsel en de geraspte kaas op het bladerdeeg en vouw deze dicht.
Maak met een vork de randen goed dicht.
Bak de flappen 15 minuten in het midden van de oven.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap