Franse uientaart

Gebruik kwark in je beslag en je hartige taart steelt de show.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 30-50 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen.

  2. Pel het teentje knoflook en snijd hem klein.

  3. Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht (braadpan).

  4. Voeg 2 theelepels Provençaalse kruiden en wat peper toe.

  5. Warm de oven voor op 175 °C.

  6. Meng het meel met het bakpoeder (groot bekken).

  7. Kneed het met de hand met de kwark en 1 eetlepel Provençaalse kruiden tot een soepel deeg.
    Voeg eventueel nog een beetje water toe.

  8. Druk ¾ van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop.

  9. Verdeel de ansjovisfilets erover. 
    Strooi de pijnboompitten erover.

  10. Rol de rest van het deeg uit, snijd het in repen en leg de deegrepen op de uien.

  11. Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.

  12. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen.
Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.
Bewaar de rest van de kwark afgedekt nog 5-7 dagen in de koelkast.

Kwark is ook heerlijk op brood met fruit of verse kruiden zoals bij deze lekkere makreelbroodjes.

Vorige stap
Volgende stap