Rundvlees (a la minute) lapjes, gekookte aardappelen en courgette met ansjovis en ui

Je geeft de courgette wat extra pit door ansjovis toe te voegen.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 30-40 minuten.

 

Rundvlees (a la minute) lapjes of magere runderlapjes.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water met zout in 20-25 minuten gaar.

  2. Snijd de ansovisfiletjes in stukjes.

  3. Maak de ui en de courgettes schoon.

  4. Snijd de ui in halve ringen.
    Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes.

  5. Bestrooi de runderlapjeslapjes met peper en zout.
    Bak het vlees in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin (koekenpan).

  6. Verwarm de olie en laat hierin de ansjovis smelten (braadpan).

  7. Fruit de uienringen zacht mee.

  8. Voeg de courgette toe en smoor de groente in 5 minuten gaar.

  9. Neem het vlees uit de pan en giet 60 ml water in de pan.
    Roer het aanbaksel los en breng de jus aan de kook.

  10. Maak de groente op smaak met tijm en geef het vlees en de aardappelen met de jus erbij.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout.
Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Ze zijn dan in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade.
Ook heerlijk in Italiaanse saus met kalkoenfilet. Voeg geen extra zout toe.

Vorige stap
Volgende stap