Chinese kool met gember en cashewnoten (aardappelpuree)

Je hebt weinig ingrediënten en tijd nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te zetten.
Prima om deze maaltijd zo te eten, of er een stukje vlees naar keuze aan toe te voegen.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 30-40 minuten.

 

Eventueel vervang je de Ketjap Manis door sojasaus met minder zout.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen.
    Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.

  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de kool in repen.

  3. Schil het stukje gemberwortel.

  4. Fruit de ui in de olie glazig (braadpan).
    Rasp de gemberwortel boven de pan.

  5. Roerbak de Chinese kool enkele minuten mee.

  6. Voeg de ketjap toe en warm het geheel goed door.

  7. Breng de melk aan de kook (steelpan).

  8. Stamp de aardappelen en maak er met de hete melk en wat peperen zout een puree van.

  9. Serveer de Chinese kool met de aardappelpuree en strooi de cashewnoten erover.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt.
Een stuk gember blijft ongeveer 3 weken in de koelkast goed.
Of schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem.
Verpak in kleine porties en vries in.
Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Maak je eigen gemberthee met een stukje gember.

Vorige stap
Volgende stap