Hamlap, broccolischotel met couscous

Deze schotel breng je op smaak met knoflook, kerrie en kokosmelk.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 30-40 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
    Schil de stelen en snijd ze in stukjes.

  2. Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.

  3. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.

  4. Snijd het vlees in dunne reepjes.

  5. Bak het vlees al omscheppend in de margarine bruin (braadpan).

  6. Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.

  7. Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kokosmelk toe en stoof de broccoli gaar.

  8. Breng 200 ml water met zout aan de kook (steelpan).

  9. Doe de couscous in een schaal en schenk het water erbij.
    Roer goed los en laat de couscous afgedekt (huishoudfolie) 5 minuten wellen.

  10. Maak de couscous op smaak met de olijfolie en royaal ras el hanout en geef het broccolimengsel erbij.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap