Bonensoep met kruidentopping

Met bruine bonen, tuinbonen en avocado heb je een heerlijke maaltijdsoep.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht, maaltijdsoep).

Bereidingstijd: 35-50 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook het ei hard.

  2. Maak de groente schoon.
    Snijd de prei in dunne ringen en de tomaten in stukjes.

  3. Fruit de prei zacht in de olie (kookpan).
    Bak de tomaten kort mee.

  4. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.

  5. Voeg de bruine bonen, de tuinbonen en 300 ml. water toe aan de prei en breng dit aan de kook.
    Kook de soep 5 minuten.

  6. Was de kruiden en snijd ze klein.

  7. Pers het teentje knoflook uit boven de kwark.
    Roer de knoflook en de kruiden door de kwark.

  8. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

  9. Maak de soep op smaak met wat paprikapoeder.

  10. Schil de halve avocado en snijd hem in stukjes.
    Druppel er direct wat citroensap over.

  11. Pel het ei en snijd het in parten.

  12. Schep aan tafel wat van de kruidenkwark op de soep en geef er de parten ei, de stukjes avocado en de geschaafde amandelen bij.

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Avocado:
Bewaar een halve avocado met de pit erin.
Druppel een beetje citroensap op het snijvlak.
Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast.
Eet de rest van de avocado op bijvoorbeeld een tosti.

Vorige stap
Volgende stap