Rib karbonades, gekookte aardappelen, bloemkoolsalade met walnoten

De salade smaakt het lekkerst na een halfuur koelen.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 30-45 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
    Snijd de steel in stukjes.

  2. Kook de bloemkool in weinig water net gaar.

  3. Maak een dressing van de olie, de azijn en de tomatenketchup.

  4. Laat de bloemkool in een vergiet goed uitlekken.

  5. Schep de dressing voorzichtig door de bloemkool en laat dit een half uur op een koele plaats intrekken.
    (Grote bekken)

  6. Schil de aardappelen, was deze en.....
    Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  7. Bestrooi de karbonaadjes met peper.
    Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.

  8. Hak de walnoten grof.

  9. Was de peterselie en knip dit klein.

  10. Meng de walnoten en de peterselie door de bloemkool.
    Geef de salade bij het vlees en de aardappelen.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels.
Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.
Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Verwerk de noten in een ontbijt van overnight oats met walnoten.

Vorige stap
Volgende stap