Balik Ekmek (Turks broodje gegrilde makreel)

Dit is een recept van Emine Taskiran. Emine: "Dit broodje wordt veel gegeten als streetfood in Turkije. Met dit recept kun je het makkelijk zelf thuis maken."

Recept voor 2 personen (Lunch).

Bereidingstijd: 30-45 minuten.

 

Combineer dit broodje met Turkse gegrilde groente (Kizartma) om er een hoofdgerecht van te maken.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Pel de ui, snijd hem fijn en doe hem in een kom.

  2. Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn.

  3. Voeg de peterselie en sumak toe aan de ui en roer goed.

  4. Warm de oven voor op 200 °C.

  5. Boen de citroen schoon. Rasp de helft van de schil van de citroen en pers hem uit. 

  6. Meng de rasp en het sap met de olie en wat peper. 

  7. Roer het mengsel goed en bestrijk beide kanten van de makreelfilets ermee.

  8. Rooster de makreelfilets op een bakplaat aan beide kanten 2-4 minuten tot ze krokant zijn. 

  9. Doe de oven uit, snijd de broodjes open en leg ze geopend op het ovenrooster.
    Sluit de oven weer.

  10. De restwarmte van de oven warmt de broodjes op. 

  11. Haal de broodjes uit de oven, leg een makreelfilet op elk broodje en voeg de uiensalade en rucola toe.

  12. Besprenkel met citroen naar smaak en serveer. 

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Rucola over?
Gebruik het op deze heerlijk pizza met courgette.

Vorige stap
Volgende stap