Hier valt eindeloos te varieren door gebruik van verschillende soorten jam. En verschillende soorten fruit.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Eetlepel(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Broodmes (kartelmes)
1 Grote bekken(s)
1 Handmixer
1 Bolzeef
1 Pannenlikker
1 Krabber(s)
1 Kleine bekken(s)
1 Garde
1 Groot bord(en)
1 Huishoudfolie
_
1 Grote bekken(s)
1 Garde
Ingrediënten
4 stuk(s) Ei (heel)
120 gram(men) (gr) Suiker
1 zak(je)(s) Vanille suiker
90 gram(men) (gr) Bloem
30 gram(men) (gr) Maizena
_
6 eetlepel(s) Aardbeienjam
Banketbakkersroom
150 gram(men) (gr) Aardbei
_
100 gram(men) (gr) Poedersuiker
Water
Citroensap
_
Dr. Oetker Disco bak decoratie
Dr. Oetker Unicornmix bakdecoratie
Dr. Oetker Regenboog fantasie
Dr. Oetker Chocofantasie bakdecoratie
Gele voedingsmiddel kleurstof
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Biscuitrol: Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig, ik laat de mixer zo’n 10 minuten op een hoge stand draaien zodat het mengsel flink in volume toeneemt. Voeg dan bloem en maïzena toe en spatel dit er voorzichtig doorheen (spatel in de vorm van een ‘8’, zo worden de droge ingrediënten het snelst opgenomen en blijft het zo luchtig mogelijk).
Stort het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid het beslag met een spatel gelijkmatig uit.
Bak het biscuit in 12 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte). Los het biscuit op een schone theedoek die met suiker is bestrooid. Zo kun je het straks ook eenvoudig oprollen.
Snij rondom een smal randje van de biscuit weg, dit is wat harder en kan ervoor zorgen dat je het biscuit straks niet mooi kunt oprollen.
Smeer je biscuit in met de aardbeienjam. Roer dan je banketbakkersroom even los, en smeer ook dit gelijkmatig uit. Verdeel de aardbeien over de room.
Rol het biscuit op met behulp van de theedoek waar deze op ligt. Doe het eerste stukje met de hand, en gebruik daarna de theedoek. Zorg dat er een bord voor de rol in de buurt staat zodat je hem het laatste stukje daar gelijk op kunt rollen.
Bewaar de biscuitrol afgedekt met folie in de koelkast tot je hem serveert.
Glazuur: Zeef de poedersuiker.
Roer de poedersuiker met een halve eetlepel water (en een halve eetlepel citroensap, sinaasappelsap of likeur is voor de kleur) tot een dik papje. Zonder kleurstoffen wordt het een witte glazuur.
Blijf roeren tot het glazuur glanst.
Nu alleen nog het glazuur over de biscuitrol laten uitlopen en glad te strijken met een mes. Wil je nog garneren, doe dit dan direct nadat je de glazuur aan hebt gebracht. Het glazuur wordt vanzelf hard.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!