Recept voor 6 personen (voorgerecht, lunch, gezonde snack).
Bereidingstijd: 15-25 minuten.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Eetlepel(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Tafelvork(en)
1 Braadpan
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Knoflookpers
1 Grote bekken(s)
1 Broodrooster
Ingrediƫnten
1 stuk(s) Aubergine
1 stuk(s) Tomaat
1 teentje(s) Knoflook
10 blaadje(s) Basilicum (vers)
Peper
1 eetlepel(s) Olijven tapenade
6 stuk(s) Volkoren boterham(men)
Halvarine
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Was de aubergine en verwijder het groene kroontje. Prik de aubergine aan alle kanten in met een vork. Leg de aubergine in een braadpan en sluit af met een deksel. Pof de aubergine op matig vuur in ca. 20 minuten gaar. De schil zal donker zijn geworden.
Laat de aubergine in de gesloten pan afkoelen. Schep het vruchtvlees uit de schil.
Was de tomaat en rasp of hak hem fijn.
Pers het halve teentje knoflook uit.
Was de basilicum en sijd de blaadjes klein.
Meng de tomaat, de knoflook en de tapenade door de auberginepuree en maak het op smaak met wat peper.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Tapenade: Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast. Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.