Recept voor 4 personen (lunch, voorgerecht, gezonde snack).
Bereidingstijd: 15-25 minuten.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Eetlepel(s)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koekenpan(nen)
1 Spatel (Bakspatel)
1 Knoflookpers
1 Grote bekken(s)
1 Staafmixer
1 Broodrooster
Ingrediƫnten
1 stuk(s) Aubergine
1 eetlepel(s) Zonnebloemolie
1 teentje(s) Knoflook
1 eetlepel(s) Tomatenpuree
4 takje(s) Koriander (vers)
1 mespuntje(s) (mp) Kaneel
4 stuk(s) Volkoren boterham(men)
Halvarine
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Maak de aubergine schoon en snijd hem in blokjes.
Verwarm de olie in een koekenpan met een anti aanbak bodem en bak hierin de aubergine zacht.
Pers het teentje knoflook er boven uit. Roer er de tomatenpuree door en bak dit even mee.
Laat de aubergine in 5 minuten gaar worden.
Voeg de korianderblaadjes toe.
Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer grof.
Laat het afkoelen en maak het op smaak met peper en de kaneel.
Rooster eventueel het brood. Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de auberginepuree er over.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Tomatenpuree: Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.