Recept voor 6 personen (voorgertecht, lunch, gezonde snack).
Bereidingstijd: 15-25 minuten.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Staafmixer
1 Kleine bekken(s)
Ingrediënten
1 stuk(s) Rode paprika
1 stengel(s) Bleekselderij
1 stuk(s) Lente ui (Bos ui)
100 gram(men) (gr) Hüttenkäse
Citroensap
Paprika poeder
6 stuk(s) Volkoren boterham(men)
Halvarine
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Maak de groente schoon. Hak de groente met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
Meng de groente door de hüttenkäse en maak de spread op smaak met een beetje citroensap en paprikapoeder.
Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de paprikaspread erover.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediënten over?
Bleekselderij: Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.