LET OP! Gebruik voor de smaak van de popcorn: Cajun kruiden OF Gerookte paprikapoeder OF Ras-el-Hanout OF knoflook poeder.
Recept voor 4 personen (snack).
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
2 Theelepel(s)
1 Braadpan
Ingrediƫnten
1 theelepel(s) Zonnebloemolie
50 gram(men) (gr) Pof mais (Popcorn mais)
1 theelepel(s) Cajun kruiden
Paprikapoeder gerookt
Ras-el-Hanout
Knoflook poeder
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Laat een (braad)pan met een dikke bodem en een passend deksel heet worden op het fornuis of op de barbecue. Bestrijk de bodem met een beetje olie.
Strooi er een hand pofmaïs in en doe het deksel op de pan. Laat de maïs in een paar minuten poffen. Wacht tot het pofgeluid grotendeels is gestopt. Neem de pan van het vuur.
Strooi er wat cajunkruiden, (gerookt) paprikapoeder of ras el hanout over.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!