Recept voor 10 personen (voorgerecht, gezonde snack)
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Blikopener
2 Eetlepel(s)
1 Theelepel(s)
1 Bolzeef
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Grote bekken(s)
1 Staafmixer
1 Broodrooster
Ingrediƫnten
1 blikje(s) Kikkererwt (blik)
1 teentje(s) Appel
1 stuk(s) Avocado
Citroensap
Peper
1 eetlepel(s) Sesampasta (Tahin)
1 theelepel(s) Ras-el-Hanout
10 stuk(s) Volkoren boterham(men)
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
Pel de knoflook.
Halveer de avocado en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Pureer de kikkererwten en de knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Pureer de avocado, wat citroensap, de tahin en de ras el hanout mee.
Maak eventueel op smaak met wat citroensap en peper.
Rooster eventueel het brood. Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de hummus er over.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.