Rundervinken, aardappel puree en geroerbakte witlof
Hollands glorie op je bord.
Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).
Bereidingstijd: 30-45 minuten.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Eetlepel(s)
1 Groene snijplank(en)
1 Dunschiller (Econoom)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Koekenpan(nen)
1 Kookpan(nen)
1 Vergiet(en)
2 Pannenlap(pen)
1 Wok-pan
1 Steelpan
1 Puree stamper
Ingrediƫnten
600 gram(men) (gr) Kruimige aardappel
2 stuk(s) Rundervink
Peper
Zout
Nootmuskaat (gemalen)
1 eetlepel(s) Vloeibare boter
1 eetlepel(s) Ongezouten pinda
600 gram(men) (gr) Witlof
2 stuk(s) Lente ui (Bos ui)
1 eetlepel(s) Zonnebloemolie
100 milliliter(s) (ml) Halfvolle melk
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
Bestrooi de rundervinken met zout en peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin (koekenpan).
Hak de pinda’s grof.
Maak het witlof schoon en snijd de stronkjes in de lengte in parten.
Snijd de bosuitjes in smalle ringen.
Verhit de olie in een wok de witlof in enkele minuten tot de groente enigszins is geslonken. Voeg de bosui toe.
Breng de melk aan de kook (steelpan).
Maak van de gare aardappelen met de melk, peper en nootmuskaat een puree.
Maak de groente op smaak met zout en peper en strooi de gehakte pinda’s erover.
Geef de rundervinken en de aardappelpuree erbij.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Prei: Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed. De overige prei kan verwerkt worden in bijvoorbeeld een linzensoep.