Gegrilde paprika (groente) dip

De paprika kan natuurlijk vervangen worden een andere gegrilde groente.

Recept voor 4 personen (voorgerecht, snack).

Bereidingstijd: 15-25 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Snijd de groente in stukken.

  2. Pel het teentje knoflook.

  3. Hak de walnoten met de knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine klein.

  4. Voeg de stukken groente, de komijn en de chilivlokken toe en pureer alles fijn.

  5. Maak de puree op smaak met wat citroensap.
    Roer er eventueel een beetje water door.

  6. Lekker met in repen gesneden winterwortel, bleekselderij en paprika.

  7. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels.
Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.
Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Vorige stap
Volgende stap