Spaanse uiensoep

Een soepkom vol Spaans temperament.

Recept voor 2 personen (lunch, hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 30-45 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.

  2. Fruit de uien en de knoflook in de olie en laat de uien op laag vuur gaar worden.

  3. Voeg de tomatenblokjes toe.

  4. Schenk er 200 ml water met het stukje bouillontablet en wat tijm bij en kook de soep nog 10 minuten.

  5. Kook de eieren hard (8-10 minuten) in de steelpan.

  6. Pel de eieren en snijd ze in parten.

  7. Maak de soep op smaak met wat peper.

  8. Verdeel de soep over 2 kommen en schep de olijventapenade erop.
    Geef de parten ei en het brood erbij.

  9. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje.
Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Gebruik de rest van de tomatenblokjes op deze lekkere pizza.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Extra informatie

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen.
Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels.
Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een boterham dun met tapenade en beleg met komkommer, reepjes sla of geraspte wortel of rettich.

Vorige stap
Volgende stap