Vervang de banaan ook eens door gedroogde abrikozen of vijgen.
Recept voor 12 personen (nagerecht, snack)
Bereidingstijd: 45-60 minuten
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Eetlepel(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Keukenmachine (snijmachine & blender)
1 Office mes(sen)
1 Grote bekken(s)
1 Huishoudfolie
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
Ingrediƫnten
40 gram(men) (gr) Hazelnoot
100 gram(men) (gr) Dadel (gedroogd)
1 stuk(s) Banaan
100 gram(men) (gr) Havermout
2 eetlepel(s) Vloeibare boter
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2 Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Hak de hazelnoten in de keukenmachine grof en neem ze uit de kom.
Verwijder de pit uit de dadels. Pureer de dadels met de keukenmachine.
Voeg de banaan in stukken toe en pureer kort.
Voeg dan de havermout en de margarine toe. Het moet een stevig, niet te plakkerig deeg zijn.
Meng er de noten door.
Laat het deeg afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
Warm de oven voor op 180 °C.
Bestrijk het bakblik met wat margarine.
Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op de bakplaat. Druk ze een beetje platter.
Bak de koekjes in de hete oven in 15 - 18 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Banaan: bananen kunnen niet tegen kou. Bewaar ze koel en droog
Extra informatie
Variatie: Vervang de banaan door 100 gram gedroogde abrikozen. Vervang de dadels en banaan door 200 gram gedroogde vijgen met wat geraspte sinaasappelschil en geraspte gember.