Rundertartaar, gekookte aardappelen, zoetzure wintersalade

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 45-60 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak de groente schoon.
    Snijd de kool in smalle repen, de bleekselderij in boogjes en de wortel in staafjes.

  2. Snijd de bosuitjes in ringen.

  3. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de kool, bleekselderij en wortel 4 minuten.

  4. Voeg de helft van de bosui, de sojasaus, de balsamicoazijn, de suiker en vijfkruidenpoeder naar smaak toe.
    Laat de groente afkoelen.

  5. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  6. Bak het vlees in de hete margarine in gaar en bruin.
    Bak in de laatste minuut de rest van de bosui mee.

  7. Maak het vlees op smaak met een beetje vijfkruidenpoeder, zout en peper.

  8. Serveer het vlees en de aardappelen bij de salade.

  9. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast.
Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er een gehaktschotell mee.

Vorige stap
Volgende stap