Gegrilde banaan met limoen

De combinatie van zoet en fris maakt dit een gerecht tot een heerlijk toetje.

Recept voor 2 personen (nagerecht).

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

    1. Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil.

    2. Roer wat geraspte limoenschil en een kneepje limoensap door de yoghurt.

    3. Warm de grill voor.

    4. Snijd de bananen met de schil in de lengte in tweeën.

    5. Strooi over de snijvlakken een beetje bruine basterdsuiker.

    6. Laat de suiker onder de hete grill smelten en bubbelen.
      Pas op met verbranden.

    7. Verdeel de helften over 2 borden met een schepje limoenyoghurt er bij.

    8. Eet smakelijjk!

      Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Halve limoen:
Bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Vorige stap
Volgende stap