Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Boerenomelet
Wijzig recept
Boerenomelet
Gereedschappen
1 Koekenpan(nen)
2 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Office mes(sen)
1 Groene snijplank(en)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Groot bord(en)
1 Grote bekken(s)
1 Bolzeef
1 Spatel (Bakspatel)
Ingrediënten
2 stuk(s) Ei (heel)
1 stukje(s) Courgette groen
3 stuk(s) Champignon
1 stukje(s) Rode paprika
1 halve Ui (wit)
1 teentje(s) Knoflook
3 takje(s) Bieslook
2 stuk(s) Volkoren brood
1 stukje(s) Margarine
1 snufje(s) Zout
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Eieren breken boven een grote bekken.
De eieren opkloppen met een garde.
De Courgette en paprika op een groene snijplank in blokjes snijden.
Ui en knoflook snipperen.
Champignons in schijfjes snijden.
Doe een beetje boter in een koekenpan met daarbij de ui en knoflook.
Wanneer deze glazig zijn, doe je de paprika, courgette en champinon erbij.
Als laatste voeg je de bieslook toe.
Giet nu het losgeklopte ei in de pan en bak tot een omelet (middelmatig vuur).
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap