Recept voor 2 personen (voorgerecht, lunch, snack)
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Als extra ingrediënten zou je kunnen denken aan: gesnipperde ui, bieslook, tomatenblokjes, etc.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Kleine bekken(s)
1 Bolzeef
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Grote bekken(s)
1 Eetlepel(s)
1 Broodrooster
1 Witte snijplank(en)
1 Broodmes (kartelmes)
Ingrediƫnten
1 blikje(s) Tonijnmoot in water
3 stuk(s) Groene olijven
2 takje(s) Peterselie (krul)
2 eetlepel(s) Kruidenkaas (Paturain - roomkaas)
Peper
2 stuk(s) Volkoren boterham(men)
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Laat de tonijn uitlekken.
Snijd de olijven klein.
Was de peterselie en snijd het klein.
Maak van de roomkaas met de tonijn, de olijven, de peterselie en wat peper een smeuïg mengsel.
Rooster het brood lichtbruin en snijd het in driehoekjes.
Besmeer het brood met het mengsel.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Roomkaas: Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich of verse kruiden.