Corn chowder met pittige broodrepen en pinda's

Chowder is een dikke en romige soep.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 30-45 minuten.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak de ui en de prei schoon.
    Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.

  2. Bak de ui en de helft van de prei met de kerrie in de margarine tot het gaat geuren.

  3. Voeg ¾ van de mais en 200 ml water toe en breng dit aan de kook.
    Kook de soep 10 minuten.

  4. Rooster de boterhammen licht en snijd ze in repen.
    Strooi er wat chilipeper of paprikapoeder over.

  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
    Verdun de soep met wat melk.

  6. Hak de pinda's grof.

  7. Roer de pindakaas door de soep.

  8. Voeg de rest van de prei en de mais toe en breng de soep weer aan de kook.

  9. Strooi de pinda's erover en geef de repen brood erbij.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum.
Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid.
Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar.
Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Vorige stap
Volgende stap