Varkensschnitzel, gekookte aardappelen, Chinese koolsalade met peer

Een lekkere frisse salade met een zoete smaak door de peer.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht)

Bereidingstijd: 45 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen.
    Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  2. Maak een dressing van het citroensap, de olie, 1 eetlepel water en wat peper.

  3. Schil het stuk komkommer en snijd het in de lengte door.
    Verwijder met een lepeltje het zachte gedeelte.
    Snijd de helften komkommer in smalle boogjes.

  4. Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in smalle repen.

  5. Hak de pinda's klein.

  6. Schil de peer en snijd hem in blokjes.

  7. Schep de dressing door de peer.

  8. Meng dit luchtig door de Chinese kool en de komkommer.
    Strooi de pinda's erover.

  9. Bestrooi de schnitzels met peper.
    Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten gaar en bruin.

  10. Serveer de aardappelen en het vlees bij de koolsalade.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Chinese kool:
Verpak een stuk Chinese kool in plasticfolie.
Bewaar het nog maximaal 1 week in de koelkast. 
Gebruik de rest van de kool in bijvoorbeeld Thaise noedels..

Peren:
Peren zijn 3 tot 7 dagen goed te houden op een koele plaats.
In de koelkast kunnen peren zelfs 2 tot 4 weken worden bewaard.

Vorige stap
Volgende stap