Champignon ragout met noten, sperziebonen en rijst
Zelfgemaakte ragout is veel lekkerder en helemaal niet moeilijk.
Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).
Bereidingstijd: 45-60 minuten.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Eetlepel(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
2 Kookpan(nen)
2 Pannenlap(pen)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Koekenpan(nen)
1 Kleine bekken(s)
1 Garde
Ingrediƫnten
150 gram(men) (gr) Zilvervlies rijst
400 gram(men) (gr) Sperzieboon
1 stuk(s) Ui (wit)
1 teentje(s) Knoflook
250 gram(men) (gr) Kastanje champignon
50 gram(men) (gr) Gemengde noten (zonder zout)
1 eetlepel(s) Vloeibare boter
150 milliliter(s) (ml) Water
Peper
Zout
1 eetlepel(s) Volkoren bloem
2 eetlepel(s) Kookroom
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon.
Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui klein.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Hak de noten grof, rooster ze in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook zacht.
Schenk er 150 ml water bij.
Voeg de champignons toe en kook dit een paar minuten zacht.
Maak op smaak met peper en zout. Verwijder het knoflookteentje.
Meng het volkorenmeel met de kookroom aan tot een glad papje en bind hiermee het vocht tot sausdikte.
Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest erover. Geef de sperzieboontjes en de rijst erbij.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Kookroom: Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.