Broodbakje met groente-eierragout

Lekker, simpel recept met brood, restjes groente en ei.

Recept voor 4 personen (voorgerecht, lunch)

Bereidingstijd: 45-60 minuten.

Voor de groentemix maak je gebruik van left-overs (restjes) groenten zoals:
Sperzieboontjes, snijboontjes, bloemkool, bleekselderij, venkel, wortel, broccoli, etc.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 180 °C.

  2. Snijd de korsten van het brood.
    Rol het brood met een deegroller een beetje dunner.

  3. Bestrijk 4 holtes van een muffinvorm dun met wat olie.

  4. Duw het brood in de vormpjes, druk goed aan tot er bakjes ontstaan.
    Bak de broodbakjes 5 minuten in de hete oven.
  5. Klop de eieren los en meng er de groente en wat peper en paprikapoeder door.

  6. Verdeel dit over de broodbakjes.
    Bak de broodbakjes in ca. 15 minuten gaar.
    Eet ze warm of koud.

  7. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap